مهندس محمد رضا مودودی در نشست هماندیشی صنایع چوب و مبلمان کشور
دولت آینده نیازمند بازنگری در ساختار و نوع نگاه و اعتماد به بخش خصوصی است
در نشست تخصصی صنعت مبلمان وصنایع وابسته که در روز چهارشنبه 16 مهر در شهرک صتعتی، نمایشگاهی، بهسازی و نوآوری صنایع چوب و مبلمان کشور برگزارشد، فعالان این حوزه به تحلیل وضعیت موجود و راهکارهای برونرفت از بحران تحریم و کرونا پرداخته و بر نقش بخش خصوصی در تدوین و پیشبرد برنامههای دولت تاکید کردند.
در این مراسم که دکتر حسین دهقان مشاور مقام معظم رهبری نیز به عنوان مهمان ویژه حضور داشت، صاحبان برندهای صنعت چوب و مبلمان کشور به تشریح ظرفیتها، فرصتها و مشکلات این حوزه پرداختند و از مقامات ارشد نظام خواستند که دولت از مداخلهگر به راهبر تغییر نقش دهد.
در این نشست ابتدا مهندس محمدرضا مودودی رئیس سابق سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید به اینکه نمیتوان با چهرهها، افکار و پاسخهای قدیمی به مقابله با نیازها، انتظارات و پرسشهایی رفت که از جنس امروزند؛ اظهار امیدواری کرد: تفکرات قدیمی مدیریتی تمام هنر خود را در چهاردهه گذشته نمایان ساخته و وضع اقتصاد امروز ما چنین آشفته است، لذا باید فرصت را به اندیشههای جوان و نیروهای تازه نفس داد که نیرو و نگاهشان معطوف به آینده است.
وی نیاز به ادبیاتی مشترک و مبتنی بر مفاهمه با بخش خصوصی را ضرورت امروز دولت برای برنامهریزی و مدیریت آینده برشمرد و اظهار امیدواری کرد که دولت آینده درک بهتر و کاربردیتری از نقش بخش خصوصی در تصمیمگیری و راهبری اقتصاد داشته باشد.
مودودی با اشاره به سهم تجارت جهانی از صنعت مبلمان که در حدود 200 میلیارد دلار برآورد میشود، افزود: با توجه به اینکه ایران دارای ۱.۲ درصد جمعیت جهان، ۱.۲ درصد جغرافیای جهان و ۱.۲ درصد GDP جهان است، انتظار میرود که سهم این صنعت در بازارهای جهانی نیز حداقل در حدود ۲ میلیارد دلار باشد، اما در واقع این عدد کمتر از ۵۰ میلیون دلار است.
وی افزود : سوال کلیدی و اساسی این است که چرا این صنعت نتوانسته است جایگاه خود را پیدا کند؟
وی خاطرنشان ساخت که گرچه ایران در شرایط خاص بینالمللی نظیر تحریم قرار دارد و در داخل نیز با کرونا و نظام ضعیف مدیریتی مواجه است، اما این ضعفها فقط دولتی و سیستمی نیستند، بلکه بخش خصوصی نیز به مرز بلوغ تجاری و توسعهیافتگی نرسیده و همین ضعفها آسیبپذیری اقتصاد کلان را افزایش داده است.
مودودی در ادامه گفت : در تمام کشور های دنیا و مخصوصاً کشور های پیشرفته شاهد آن هستیم زمانی که قرار است یک منطقه را توسعه بدهند یا رونق را به یکی از بخشهای کمترتوسعهیافته بکشند، از برندهای قدرتمند و بزرگ دعوت میکنند تا با برخورداری از تسهیلات، معافیتها و اعطای شرایط ویژه، در یک منطقه مستقر بشوند تا با توان مدیریتی و قدرت سرمایهگذاری خود آن منطقه را توسعه و اقتصاد آن را رونق بدهند.این اتفاق در همین شهرک بهسازی صنعت چوب هم رخ داده و یکی از عوامل آبادی و رونق این منطقه محسوب میشود م اما متاسفانه برخوردهای غیرحرفهای و نامهربانیهای نظام دیوانسالار، باعث شده تا رغبت و اموان برای توسعه این شهرک به عنوان قطب تولید مبلمان کشور، به شدت کاهش یابد.
این ضعف بزرگ نگاه مدیریت جامع است.
رئیس سابق سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تورم یکی دیگر از ابزار قدرتمند فروپاشی نظامهاست و امروزه این ابزار در خدمت امریکاییهاست تا نظام جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار داده و به سراشیبی سقوط بکشانند.
مودودی تورم حاکم بر ساختار اقتصادی را چالش بزرگ مدیریتی امروز برشمرد و گفت: شرایط فعلی به گونهای است که گویا فرمان مدیریت از دست خارج شده و همه روزه شاهد تورم های گسترده در بخشهای مختلف اقتصادی هستیم که تولید کننده واقعی ما نمیتواند برنامهریزی بلند مدت، حتی کوتاهمدت داشته باشد و بین نیازها، امکانات و برنامههایی که برای توسعه بازار محتاج آنهاست، نمیتواند هماهنگی ایجاد کند.
مشاور سابق وزیر صمت در خاتمه اظهار داشت: میدانیم که درد امروز ما نداشتن یک استراتژی روشن در توسعه اقتصادی است و نیز اینکه استراتژی، هنر ژنرالها است و امروز نیازمند یک ژنرال مقتدر و آگاه و اهل عمل هستیم تا بتواند وزن سنگین اقتصاد فرو رفته در باتلاق تورم را تحمل کرده و آن را با کمک تمام ذینفعان بیرون بکشد و امیدواریم شاهد شکلگیری این تفکر در دولت آینده باشیم.
بدون دیدگاه